FENERBAHÇE’SİZ OLMAZ.. Gürel Yurttaş yazdı

FENERBAHÇE’SİZ OLMAZ

ÖNCE şunu belirteyim. Beşiktaşlıyım ama Ali Koç’un Türk futbolunun içinde olmasını isteyenlerdenim. Takım başarısız ama Ali Koç barışı getirdi Türk futboluna; duruşu, konuşmaları, yaklaşımlarıyla. Bunun olumlu sonucu Trabzon’da gördük, diğer derbilerde de. Gittiği her yerde sıcak karşılandı, rakip taraftarların arasına karıştı, kavgadan gürültüden eser kalmadı. Üstelik Fenerbahçe’ye yıllar sonra diğer kulüp taraftarlarının da sempatiyle bakmasını sağladı. En azından düşman değil kimse artık.

Ama bu yaptığı yanlışları örtmüyor. Dedesi Vehbi Koç’un bir lafı vardı; “İyi eleman seç, iyi para ver. Çünkü kötü eleman sana pahalıya mal olur.”

Ali Koç belki holdinginde bu tavsiyeye uyuyor ama Fenerbahçe’de uyamadı. Bu kadar sıradan futbolcu seçeceğine, gittiği kulüplerdeki başarısızlıkları olan Comolli’ye güveneceğine daha kaliteli adamlar alsaydı sonuç böyle olmazdı sanırım. 10 adam alacağına aynı paraya 4 iyi futbolcu al.

Yine de diyorum ki Ali Koç kalmalı. Bu da bir tecrübedir. Hatalar insanlar içindir. Bir daha yapmayacağına inanıyorum.

Fenerbahçeliler üzgün; biliyorum. Ama sadece Fenerbahçeliler değil, futbolu seven herkesin de üzgün olduğuna inanıyorum. Çünkü Fenerbahçe’siz ne Beşiktaş tat alır rekabetten, ne Galatasaray, ne de Trabzonspor. Biri olmazsa ötekinin başarısı bile değersizleşir.

Ligden 3 büyüklerden birini çekin de görün! Hem maddi, hem manevi olarak çöker Türk futbolu.

Büyük ustam, hocam, İslam Çupi ölümsüzlüğe göç etmeden önce ne yazmıştı, bakın:

“Türkiye’de, Fenerbahçe Cumhuriyeti sağlıklı, başarılı ve ilkse bu ülkede her şey mutlu ve huzurludur. Esnafın yüzü güler, parakendeci ve toptancıların tezgahında mal kalmaz. Tiyatrolar, sinemalar, sazlar, barlar meyhaneler fuldur. Stadlar Türkiye’nin her vilayetinde lebaleptir. Fenerbahçe gittiği her kente kendi ile birlikte büyük bereketini götürür, i…ler diye uğurlanmasına rağmen. Fenerbahçe Cumhuriyeti ortalıkta yoksa, Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk

yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra

yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk

büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte,

adı konamaz… ”

İşte bu nedenlerle de Fenerbahçe’siz olmaz.

Tıpkı Beşiktaş ve Galatasaray’sız da olmayacağı gibi…

Gürel Yurttaş