Basın şehidi gazeteci Sami Başaran mezarı başında anıldı.. “Hain tuzaklarda kan uykularda, Vurulduk ey halkım unutma bizi”

Sındırgılı basın şehidi, gazeteci Sami Başaran 29’ncu ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Sındırgı’da doğan Başaran ilk ve orta öğrenimini İstanbul Işık,  lise öğrenimini ise Özel Türk Koleji’nde tamamladı. İzmir’de İktisat Fakültesini bitiren Başaran ailesinin karşı çıkmasına rağmen gazeteciliği seçti.

7 Kasım 1989’da İstanbul’da çalıştığı Gazete gazetesi için Aksaray’da bir aşiret reisinin bürosuna giden Sami Başaran, burada mesai arkadaşı Ahmet Altınkaya ile birlikte silahlı saldırıya uğradı. Başaran yaşamını yitirdi, Altınkaya ise ağır yaralı olarak kurtuldu. 36 yaşında vefat eden Başaran Sındırgı’da toprağa verildi.

Sami Başaran için Sındırgı’da her yıl gerçekleştirilen anma törenine kardeşi Metin Başaran, Demokrat Parti İlçe Başkanı Neclet Demirözer, Vatan Partisi İlçe Başkanı Ekrem Metin,  CHP  eski İlçe başkanı Mehmet Gacaroğlu, CHP ilçe yönetim kurulu üyesi Serdar Doğru, İyi  Parti yönetim kurulu üyesi  Mehmet Dalkılınç, arkadaşları Dündar AkkocaNecip Karatuna  ve diğer dostları katıldı. Coşkun YAMAN
(balikesir24saat.com)

Kaynak sayfa:
https://balikesir.24-saat.com/basin-sehidi-basaran-anildi/