Ünlü gazeteci Burak Ersemiz Adnan Oktar’ın (Hoca) adamlarının yıllar önce kendisine yaptığı ahlaksız teklifi yazdı

Adnan Oktar yıllar önce ilk evini Caddebostan Ogün sokakta açmıştı.
O dönem en yakınında olanlardan M.G aynı mahalleden çocukluk arkadaşım olduğu için bir gün beni Hürriyet Gazetesi Cağaloğlu binasına ziyarete geldi.
Sene 1990 yada 1991’di.
Özel şöförlü Limuzin Mercedes ile Sultanahmet çevresinde dolaştık.
Arabada bana kendilerine çalışmayı teklif etti.
Maaşımın 3 veya 4 katı parayı her ay anneme bırakacaklarını söyledi.
İstediklerinin adliye ve polisteki bazı dosyalar olduğunu belirterek “Zaman zaman bazı isimler vereceğiz bu isimlerle ilgili istihbarat yapman gerekiyor. Bu işbirliğin karşılığı para dışında seni mesleğinde de çok yüksek yerlere getireceğiz. Gazete patronları vekiller bakanlar savcılar hepsi bize gebe yakında özel tv’lerde artacak. Sen bizim adamımız olacaksın bizde senin arkanda” diyerek mesleğime ve meslek onuruma ihanet etmemi istemişti.
Kabul etmediğimi o gece kendisine net bir şekilde söyledim.
Bunun üzerine bana 3 gazetecinin adını söyleyerek bu teklifi sırayla onlara da yapacağını söyledi ve ekledi “ben senin bu cevabı vereceğini hocamıza tahminen söylemiştim peki sence hangisi kabul eder?” 
Bu soruyuda yanıtsız bıraktım.

Daha sonra aleyhlerinde bir çok haber yaptım.
Yine Kalamış’tan çocukluk arkadaşım Piç Mahmut lakaplı Mahmut Oruç’u nasıl bir kumpas ile silah kaçakçısı gibi cezaevine gönderdiklerini Mahmut’unda cezaevinden çıkınca Hoca’nın adamı Kayhan Cimilli’yi intikam için öldürdüğü olayların davalarını izledim.
DGM’de yargılanıp 46 raporu aldığında ki davada da adli tıptan üst düzey bir kişinin kızının uygunsuz görüntüler içeren kasedinin ellerinde olduğu iddia edilmişti.
Özellikle 2000’li yıllarda ki son operasyonu da yakından izledim.
Aydın Doğan bu operasyon ile yakından ilgilenmiş hatta destek için Tuncay Özkan’a talimat vermişti.
Şubeden serbest kalanlarla Kanal D Ortaklar caddesindeki stüdyoda haber merkezinde ki makyaj odasında röportajlar yapmıştım.
Bu kişilerle Özkan’da birebir konuşmuş adeta sorgulamıştı.
Neyse bakalım neler olacak.. umarım gereği yapılır.

Burak Ersemiz

Facebook