Oynayacak yerleri olayan çocuklar seldeki oyunları.. Ya sular yüklse ve götürse..

İstanbul fırtına ve sele teslim… Yağış ve dolu hayatı felç etti

İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağmur doluyla birlikte etkisini göstermeye başladı. Şiddetli yağış nedeniyle Avrasya Tüneli trafiğe kapatıldı.

İstanbul’da şiddetli sağanak, fırtına ve dolu hayatı felç etti. Sağanak sonrası pek çok noktayı su bastı, trafik felç oldu, vatandaşlar yollarda kaldı. Yağış nedeniyle hava ve deniz ulaşımı da olumsuz etkilendi.

Bazı noktalarda diz boyu su birikintisi oluştu. Cep telefonlarının zaman zaman çekmediği, bazı noktalarda elektrik kesintileri yaşandığı görüldü. İstanbul’da etkili olan şiddetli yağış, E-5 Silivri yönünde trafiği durdurdu. Metro seferleri de iptal edildi.
Marmaray tünel çıkışında araç çıkışlarına 10 dakika boyunca izin verilmedi.

E-5 SULAR ALTINDA

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle E-5 karayolunu bir anda su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti.

METROYU YİNE SU BASTI

Yenikapı-Havalimani metrosu alarma geçti. Vatman her durakta “Sayın yolcular lütfen acele edin. Aracı acil çıkarmam lazım” anonsu yapıldı. Yenikapı’dan Bayrampaşa’ya kadar olan bölüm su altında kaldı. Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro seferleri durduruldu.

KÖPRÜDE TRAFİK DURDU

Şiddetli yağış nedeniyle köprüde trafik geçici olarak durdu. Yaklaşık 15 dakika sonra trafik ağır biçimde işlemeye başladı.

DURAKLARA SIĞINDILAR

Aniden başlayan şiddetli dolu yağışı sokaktaki yurttaşlar arasında paniğe neden oldu. Mecidiyeköy’de bir anda bastıran doludan kaçanlar metrobüs ve metro duraklarına sığındı.

AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI

Deniz ulaşımında aksaklıklar sürerken, bazı vapurlar denizin ortasında kaldı. Avrasya Tüneli ise trafiğe kapatıldı. Yağmurun etisinin geçmesinin ardından trafik tek taraflı olarak ilerlemeye başladı.

ATATÜRK HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILDI

İstanbul’da etkisini gösteren şiddetli yağış, Atatürk Havalimanı’ndaki uçuşları da olumsuz yönde etkiledi. Yağış nedeniyle bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi.

İstanbul’da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen yağmur etkisini sürdürürken Atatürk Havalimanı’nda şiddetli yağıştan nasibini aldı. Yağışın etkisiyle Havalimanı’nda iniş yapmaya hazırlan uçaklar bir süre havada tur atmak zorunda kaldı. Bazı uçaklar ise başka meydanlara yönlendirildi. Havalimanından kalkış yapmaya hazırlanan uçaklar ise bir süre beklemek zorunda kaldı.

Şiddetli yağışın etkisiyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş katından terminali içerisine su sızıntısı meydana geldi. Bunun üzerine harekete geçen havalimanı yetkilileri su sızıntısının yaşandığı bölgedeki yolcuları uzaklaştırarak önlem aldı. Görevliler terminal içerisindeki suyun tahliyesi için çalışma başlattı.

UZUNÇAYIR’DA REKLAM PANOSU DEVRİLDİ

Uzunçayır’da üst geçitin korkuluğundaki reklam panosu metrobüs yoluna düştü. Metrobüs seferleri uzun süre yapılamadı.

Haydarpaşa’da vinç devrildi, yangın çıktı

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı’nda vinç devrildi. Vincin devrilmesi sonuncu yangın çıktı. Çıkan yangın 2 saatlik bir söndürme çalışmasıyla kontrol altına alndı. Yaralanan bir kişi hastanaye kaldırıldı.