Laniakea: Sonsuz Cennette Cennetten bir gün… Laniakea’nın anlamı da şudur

LANİAKEA : SONSUZ CENNETTE CENNETEN BİR GÜN…

Naviga Dergisi’nden denizci gazeteci dostum Turgay Noyan’la birlikte Yalıkavak’ta 36 metrelik çok güzel bir trawler olan Laniakea ile deneme seyrine çıktık. Keyifli bir gezi olduğu kadar benim için gurur vericiydi.

Bu güzel teknenin kaptanlığını, Karşıyakalı dostum Süreyya Karakaplan’ın oğlu sevgili kardeşimiz Hakan Karakaplan yapıyor. Tekne, yine sevgili dostum Göksen Körezlioğlu’nun ortağı olduğu Su Tersanesinde inşaa edildi. Teknenin tasarımcısı ise uluslararası alanda çok sayıda ödül alan sevgili dostum Tanju Kalaycıoğlu… Bu kadar güzel bir teknede iki değerli dostumun imzası olması ve teknenin kaptanlığını, çocukluk döneminden beri bir arkadaşımın oğlunun yapması, elbette gurur verici… Tekne ile ilgili izlenimlerimizi Naviga Dergisi’nin Temmuz sayısında yazacağız.

Bu gezi esnasında teknenin kuzinesine girip yemek de yaptım. Hazırladığım menü şöyle idi. Rahmetli Sadun Boro’dan öğrendiğim ahtapot salata, benim geliştirdiğim üç yemek; enginar beğendi üzerinde karides sote, üç değişik suyla pişirilen ahtapot, karides ve sübyeli pilav ve balık stok suyunda arapsaçlı levrek. Tatlı olarak da, gastronomi dehası büyük şef, dostum Vedat Başaran’dan öğrendiğim, bundan 3 bin yıl kadar önce Ege’de antik İyon Kentlerinde yapılan unsuz şekersiz tatlı incir uyuşturması hazırladım.

NOT: Laniakea’nın anlamı: Samanyolu galaksisinin de içinde bulunduğu 100 bin galaksiyi barındıran süper küme… 100 milyon milyar güneş hacminde.. Kelime anlamı Hawai dilinde sonsuz cennet…

Meriç Köyatası