Darbeci Generali alnından vurdu, 30 kurşun yedi! İşte Özel Kuvvetlerin kahraman Astsubayı!

Vatanı için gözünü kırpmadan şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir…

kahraman

Ömer Halisdemir, Türk asker. 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi alnından vurarak öldüren koruma astsubayıydı.

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve demokrasinin temsili haline gelen Ömer Halisdemir kimdir?

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü‘nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi ve bir grup askerin Ankara’daki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı basarak ele geçirmek istemesi üzerine Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, darbeci komutanı vurarak tarihe geçti.

Niğde’nin Çukurkuyu beldesinde yaşayan Hasan Hüseyin Halisdemir’in 7 çocuğundan biri olan Ömer Halisdemir’i şöyle anlattı:

ACILI BABA: BENİ AYAKTA TUTAN ÇOCUĞUMDU

“Çocukluğunda çok başarılı bir çocuktu. Hayvanları, doğayı çok severdi. Bütün okulları başarıyla okuyordu. Okuldan eve geldiğinde ve boş zamanlarında bana yardımcı olurdu. Hayvanları otlatırdı. Çok güçlü bir yapısı vardı. Benim en çok güç aldığım destek aldığım çocuğumdu.

Nasıl ki çocukken işte güçte en büyük yardımcımsa meslek sahibi olduğunda da en büyük destekçim oldu. Kardeşlerini çok severdi. Onlar için çok şey yaptı. Bütün kardeşlerine sahip çıktı. Beni ayakta tutan o çocuktu.”

“VURDUĞU KOMUTANLA AFGANİSTAN’DA ÇALIŞMIŞ”

Taziyeye gelen komutanları ve birlikte çalıştığı silah arkadaşlarından aldığı bilgilere göre, oğlunun kahramanca savunduğu Özel Kuvvetler Birliğini teslim etmediğini anlatan Halisdemir, “Çalıştığı 270 kişi ziyarete geldi. Anlattıklarına göre oğlum eğer olduğu yeri, darbeci komutana teslim etseymiş Özel Kuvvet Komutanlığı tamamen yok olacakmış. Vurduğu komutanla beraber Afganistan’da çalışmışlar. Çocuğuma plan kuracaklarmış yavrum da planı çözmüş. Vatan sağ olsun. Vatan için yetiştirdik, vatana da verdik, gerçekten çok gururluyum” dedi.

“ANKARA’YI YOK EDECEKLERMİŞ”

Halisdemir, şöyle konuştu: “Devletin ağır silahları, helikopteri, her şeyleri oradaymış. O birliği de aldıktan sonra Ankara’yı yok edeceklermiş. Vurduğu komutan oraya geldiğinde birliği teslim alacağını söylemiş. Oğlum da ‘komutanım bize böyle bir emir gelmedi, ben sizi içeriye alamam’ demiş. Oğlumun bir eli belindeki silahındaymış, telefonla komutanıyla görüşmüş ‘komutanım baskın var siz ne diyorsunuz’ demiş. Komutan da ‘Ömer gereken müdafaayı yap’ demiş, ondan sonra vurmuş. Vurduktan sonra arkadan bir bölük daha gelmiş çocuğumu şehit etmişler.”

“BELKİ 6 AY DÖNEMEM”

Oğlunun telefonla kendilerini sık sık aradığını ifade eden acılı baba, en son 15 Temmuz’da konuştuklarını dile getirdi.

Oğlunun Çukurkuyu’da ev yaptırmak istediğini, bunun için bankadan kredi çektiğini, cumartesi günü Niğde’ye gelmeyi planladığını anlatan Halisdemir, “Annesi rahatsız olduğu için 2-3 günde bir arardı. Cuma günü balkonda oturuyordum, telefon etti. ‘Baba bankadan kredi çektim, bugün nöbetim var, cumartesi günü yola çıkar pazar günü gelirim, komutanımdan 1 gün izin aldım, salı günü döneceğim, çarşamba günü yurt dışı görevim var’ dedi.

Ben de yolda kaza filan olur diye gelmesini istemedim. ‘Baba yola çıkacağım, belki 6 ay dönemem, görevdeyim’ dedi. Milletimi kurtarmış, vatanımı kurtarmış, bir çocuk feda etmişim. Allahıma dua ediyorum bana da böyle bir çocuk verdiği için. Acısı çok fazla ama yavrum kurtarmış.”

KARDEŞİ: HERKES AĞAÇ DİKSİN İSTERDİ

Şehit astsubayın kardeşi Soner Halisdemir de ağabeyinin doğayı çok sevdiğini belirterek, “Hep şunu derdi, ‘bir vatandaş bir tane ağaç diksin en büyük isteğim bu’. Şehitliğe dikilen çam ağaçları yetiştirmek ve ev yaptırmak için arsa almıştı. Beraber gittik çam fidesi aldık” diye konuştu.

Ağabeyi Doğan Halisdemir ise kardeşiye gurur duyduğunu ifade ederek, “Çukurkuyu’nun, Niğde’nin, Türkiye’nin şehidi. Allah devletime milletime zeval vermisin. Türkiye’nin, özel harekatın gururu. Kahramanlık kolay değil, bir şey diyemeyiz. Türkiye kahraman diye ilan ediyorsa… benim için kahraman zaten kardeşim. Bir askerin görevi neyse, ne gerektiriyorsa onu yapmış. dedi.