Beşiktaş “Teşkilatın”, Fenerbahçe “Rum kopillerin”, Galatasaray “Masonların” takımı mıydı? Amerikalılara bilgi aktaran Başbakan kimdi?

 

G.Saray’ı ‘mason’, Beşiktaş’ı da ‘teşkilat’ takımı olarak gösteren yazar Aytunç Altındal, F.Bahçe için “Rum kopillerin takımı” dedi.

Türkiye dün yeni bir iddiayla çalkalandı. F.Bahçe Stadı’na ismi verilen, 16 yıl kulüp başkanlığı, Atatürk döneminde bakanlık, İsmet İnönü döneminde Başbakanlık yapmış, ünlü siyaset adamı Mehmet Şükrü Saracoğlu’nun 2. Dünya Savaşı sırasında, Amerika’ya özel devlet bilgileri aktardığı ileri sürüldü. İddianın sahibi ise komplo teorileriyle ünlü yazar Aytunç Altındal…

Hapoel ve Ajax…

İsrail takımı Hapoel Hayfa’nın 2. Dünya Savaşı’nda Türkiye’de kurulduğunu, o zamanki adının Hapoel İstanbul olduğunu söyleyen Altındal, Hollanda’nın dünyaca ünlü Ajax takımın da İstanbul kökenli olduğunu iddia ediyor: “Mesela ünlü Ajax Takımı’nın kurulduğu ilk yer de İstanbul. Bunlar hep Yahudilerin kurduğu teşkilatlar. Spor kulübü kisvesi altında çalışıyorlar.” Altındal’a göre Beşiktaş da bir teşkilat takımıdır…

Silah kaçırıyorlar

“Evet, bizim Beşiktaş Kulübü de öyledir. Beşiktaş önce Jimnastik Kulübü olarak kuruluyor, aslında Anadolu’ya silah kaçırıyorlar. Benim babam da o teşkilatın içindeymiş. 1920- 21 yıllarında hem Beşiktaş’ta futbol oynamış, kaptanıymış hem de Haysiyet Divanı Başkanı’ydı. Cavit Altındal… Ama esas işleri Anadolu’ya silah götürmekmiş. Beşiktaş onun için Kuvayi Milliye’nin takımıdır.”

Stalin ve Hitler

“Galatasaray mason, Fenerbahçe de kopil takımıdır. Rum kopilleri takımı… Zaten adamlarının stadının ismi ‘Papazın Çayırı’… Yıl 1941’ler… O günlerde Türkiye ile Almanya arasında bir saldırmazlık paktı imzalanıyor. Ama bu anlaşmayı isteyen Stalin. O zaman Hitler ile savaşta değil, işbirliği halindeler. Bu anlaşma, bizim Başbakan Refik Saydam döneminde imzalanıyor”

Saydam ölüyor…

“Malum İsmet Paşa Cumhurbaşkanı, diyor ki “Biz Almanlar’la her zaman dostuz, onlara saldırmayız.” İlginç bir şey oluyor ve Refik Saydam ölüyor… Ki bu da ilginçtir, yerine Başbakan olarak Şükrü Saracoğlu geçiyor. Bak, önemli bir şey anlatıyorum, Türkiye tarihinde ilk kez…. O günlerde Allen Dulles isimli casusun ağababası, İsviçre’den İstanbul’a geliyor ve bir istihbarat ağı kuruyor”

Yellow ve Harem

İddialar daha ilginç hale gelmeye başlıyor. “Elemanları, bütün casusluk teşkilatları gibi kod adlarıyla çalışıyorlar. Türkiye’ye de bir kod veriliyor. Türkiye’nin kodu: Yellow, yani sarı… Türkiye demiyorlar yazışmalarda sadece ‘yellow’ diyorlar. Bir de, çok ünlü bir Türk yöneticiye kod verilmiş, o da; ‘Harem’… Yazışmalarda Harem kod adlı birisi var Türkiye’de yani. Yellow’un sorumlusu Harem diye geçiyor adam…

Harem, başbakan

Peki kim bu HAREM?…. “Başbakan Şükrü Saracoğlu… İnönü cumhurbaşkanı, Saracoğlu başbakan o dönemde. “Sarı’dan -yani Haremden- gelen bilgiye göre…” diyor ABD kaynakları. Saracoğlu bir yandan da Amerikalılar’a bilgi veriyor. Elbette. Bunu da bir tek İnönü biliyor. Onun müttefiklerle aramızı düzeltecek bir yol bulmasını istiyor gizliden gizliye. İşte ‘Harem’ o zamanki CIA yani OSS’in Saraçoğlu için kullandığı kod adı.

Kaynak:

http://www.fotospor.com/haber-cildirtan-iddia-32282