“Topçu olmaya özendiriyorlar gençleri.. Mesela, barda onun bunun karısına kızına sulanıp kafa atıp burun kırmanın, sonra da hastanelerde silahla ateş açan biri olmanın sakıncası yok”. Zafer Arapkirli’den iyi bir yazı

Zafer Arapkirli

TOPÇU OLMAYA ÖZENDİRİYORLAR GENÇLERİ…

“Kebapçı basıp adam dövmeye kalkışmak ve dayak yiyip rezil olmak” serbest.

“Barda onun bunun karısına kızına sulanıp hadise çıkarmanın, kafa atıp burun kırmanın, sonra da hastanelerde silahla oraya buraya ateş açan bir serseri olmanın” bir sakıncası yok.

“Her maçta hakeme, rakiplere hatta kendi takım arkadaşlarına bile ana avrat söverken, kameraların yakın plan çekimlerine yakalanıp aleme rezil rüsva olmakta” da bir beis görmezsin.

“Kampta arkadaşlarının odasına girip, birinin ağzına tabanca dayayıp tehdit etmenin” zevkini(!) tadabilirsin.

“Gazetecilere, rakip takım oyuncularına, rakip taraftarlara filan küfür edip, ‘Ulan seni evinden aldırırım…’ gibilerden bağırarak” kendini rahatça rezil edebilirsin.

“Elin hakkını, rakiplerinin alın terini çalmacasına, kendini ceza sahasında habire yere atar penaltı kapmaya çalışır, adını emek hırsızına çıkarır” ama zerre kadar da utanmadan dolaşabilirsin…

Ve, hiç bir şey olmaz sana. Burası Türkiye..
Gelecek hafta da maça çıkar, daha fazla alkışlanabilir, omuzlarda bile tanışabilirsin, hattâ.

Cazip gelebilir kimilerine. Parası, şanı şöhreti, yıldızlı parıltılı yaşamı da cabası. 40,000 kişi gırtlağını paralar, adını övgü ile bağırırken statlarda.

İyi iş yani..

Zafer Arapkirli

Zafer Arapkirli- Geniş plan