Helal olsun size.. TSYD, spor yazarlarının müzesini kurdu.. Müzede İslam Çupi’nin saati, Kazım Kanat’ın şapkası gibi özel objeler sergileniyor

TSYD, spor yazarlarının müzesini kurdu.
Müzede İslam Çupi’nin saati, Kazım Kanat’ın şapkası gibi özel objeler sergileniyor..

Türkiye Spor Yazarları Derneği, uzun süredir hazırlık aşamasında olduğu müzede son aşamaya geldi. Türk sporuna imzasını atan spor yazarlarına bölümlerin ayrıldığı müzede çok özel eşyalar da yer alıyor. Müzede, spor basınının ünlü ismi İslam Çupi’nin daktilosu ve saati, Kazım Kanat’ın şapkası, Necmi Tanyolaç’ın özel eşyaları gibi objeler sergileniyor.

TSYD’nin eski başkanlarından Nezih Alkış ve eski yöneticilerinden İlyas Namoğlu’nun koordinasyonunda hazırlanan müzede dernek çalışanları Birgül Pullukçu ve Erhan Ulaş da görev yapıyor.

100’e yakın spor yazarının özel eşyalarının ve anılarının sergilendiği müze, TSYD’nin Levent Tesisleri’nde bulunan Aydın Doğan Salonu’nda hizmet veriyor.

Kaynak: www.futbolmedya.com

Kaynak sayfa:

https://www.futbolmedya.com/tsyd-spor-yazarlarinin-muzesini-kurdu-muzede-islam-cupinin-saati-kazim-kanatin-sapkasi-gibi-ozel-objeler-sergileniyor/?fbclid=IwAR1dTqIChA9M5B3nkUIlM0UYipzrD9SNOXhV1y5NbivNbj6vh2W3FCzZUHw