Bravo TSYD’ye.. TSYD tesislerini deprem toplanma alanı olarak açtı’.. Cumhuriyet Gazetesi yazdı

TSYD tesislerini deprem toplanma alanı olarak açtı’

‘TSYD tesislerini deprem toplanma alanı olarak açtı’

İstanbul’da geçen hafta meydana gelen 5.8’lik depremin ardından kentteki deprem toplanma alanlarının yetersizliği tartışılırken, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından kritik bir hamle geldi. Beklenen İstanbul depremi için harekete geçen TSYD yönetimi, Levent’teki tesislerinin toplanma alanı olması için Beşiktaş Belediyesi’ne müracat etti.

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir tesislerin toplanma alanı olarak kullanılması için yaptıkları başvuruya ilişkin yaptığı açıklamada, “Eleştiriyle, ah’la vah’la uğraşacak değiliz. Kaybedecek zamanımız da pek yok. Madem İstanbul’da yeşil alan pek kalmadı dedik ve ilk adımı atarak bağlı bulunduğumuz Beşiktaş Belediyesine başvuruyu yaptık. 7 dönüm açık alana sahip TSYD Levent tesislerini deprem anında acil toplanma merkezi ilan etmesini talep ettik. Allah korusun öyle bir durumda insanlara her türlü yardımı yapabilecek kapasiteye sahibiz. Bu ülke de, bu İstanbul da, bu insanlar da bizim” dedi.

Levent bölgesinde gökdelenlerin ve AVM’lerin yoğun olduğunu kaydeden Tongsir, “Bizim bu konuları tartışacak konumumuz yok bizi de ilgilendirmiyor. Biz deprem sonrasında na yapabilirizi düşündük ve bu yönde karar aldık. Çünkü bir aynı zamanda bir meslek örgütü olmanın yanında sivil toplum örgütüyüz. Burada insanlarımıza nasıl hizmet verilorsak deprem anında da hizmet vermeliyiz dedik. Umuyorum düşündüğümüz gibi kötü bir şey olmaz ancak bu depremi yaşarsakta insanlara her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Diğer meslek örgütleri ve sivil toplum örgütlerine de çağrıda bulunan Oğuz Tongsir, “Madem bizler aynı zamanda kamu yararına çalışan kurumlarız o zaman yeri müsait olan diğer dernekleri de deprem anında kapılarını bu şehrin insanlarına açmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bravo TSYD’ye.. TSYD tesislerini deprem toplanma alanı olarak açtı’.. Cumhuriyet Gazetesi yazdı