Beşiktaş – Vodafone’nun “Pop Star” gibi alt yapı yarışması.. Çocuğunun elinden tutan seçmelere koşacak! Bomba projeyi Hilmi Türkay yazdı

İnönü Stadı
Orhan Can - Hilmi Türkay

Beşiktaş’ın ana sponsoru Vodafone dünyada bir ilki gerçekleştirerek altyapıya da el attı
Sokaktan zirveye çıkacak
çocuklar var
Bu proje Türk futbolunun geleceği
Yerli-Yabancı tartışması son bulacak

HİLMİ TÜRKAY

Beşiktaş, ana sponsoru Vodafone’la geliştirdiği projeyle alt yapıya da el atarak dünyada bir ilki gerçekleştirdi. ‘Vodafone Geleceğin Karakartalı’ projesiyle, Türkiye’deki her çocuk, bundan böyle kendi yeteneklerini teknolojiyi kullanarak gösterebilecek. Toplantıda Başkan Fikret Orman, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, Teknik Direktör Şenol Güneş, Beşiktaş Futbol Akademi Sportif Direktörü Gökhan Keskin’in yanı sıra futbolcular Ryan Babel ve Necip Uysal hazır bulundu.

“Bu proje Türk futbolunun da geleceği”
Başkan Fikret Orman, “Vodafone ile sponsorluğumuzun ilk gününden bu yana, sponsorluktan öte uzun vadeli işbirliği olduğunu söyledik. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Bunu yeni bir iş modeli olarak ortaya koyduk. Amacımız, ülkemizdeki en önemli problemlerden biri olan, altyapıdan oyuncu yetişmemesi ve milli takıma oyuncu kazandıramamamız. Bununla ilgili bir beyin fırtınası yaptık ve 2 yıllık çalışmanın sonucunda bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Dünyanın dört bir yanındaki yetenekli çocukları Beşiktaş altyapısına kazandırmak istedik. Herkesin her yerden katılım sağlayabileceği, dijital ortamda katılım olanağı sunuyoruz. Hangi takımı tutup tutmadığı önemli değil, bu yatırımla insanlara futbolu sevdirmek gerekiyor. Anadolu’da birçok stat boş” dedi.

“Yerli yabancı tartışması son bulacak”
Teknik Direktör Şenol Güneş, “Parayı futbolun yerine koymayıp destek olarak kullanırsak, daha fazla keyif alırız. Çocuklar zaten hayal ediyorlar, çok daha zengin düşünüyorlar ve bizi de şaşırtıyorlar. Eğitimcilerin eğitilmesi gerekiyor ve bizlerin de buna destek olması gerekiyor. Tesislerin artmasıyla, altyapı organizasyonunun kurulmasıyla, üretimin fazlalaşmasıyla, zaten yerli yabancı oyuncu tartışması da son bulacaktır. Adına fabrika da diyebiliriz, akademi de diyebiliriz. Çocuklarımızı bu akademilere aldığımızda, en iyi futbolcu dünyanın her yerine gidebilir, en kötü ihtimalle Türkiye’de kalabilir. Hem okulunu okuyacak, hem sporcu olacak, iyi bir insan olacak. Ben yoklukta bu işi yaparak ancak İstanbul’a kadar gelebildim. İnşallah çocuklarımız dünyaya açılır” ifadelerini kullandı.

Gökhan Keskin: Heyecanlandık
Beşiktaş Futbol Akademi Sportif Direktörü Gökhan Keskin ise “Vodafone’un bu projeyle gelmesi beni heyecanlandırdı. 76 yılında, Fulya’da 56 diye bir saha vardı. Orada oynayarak futbola başladım. O zaman Şeref Stadı’nı gördüm. Sonra Fulya’ya geldik. Devamlı bir gelişme içinde oldu her şey. Stadımız büyüdü, hayallerimiz de büyüdü. Bu projeyle dünyadaki her Türk vatandaşına ulaşabiliriz” diye konuştu.

İnönü Stadı
Orhan Can – Hilmi Türkay
İnönü Stadı 2
Orhan Can – Hilmi Türkay 
Beşiktaş- Vodafone alt yapı basın toplantısı