Yunan işgalinde neler olmuştu? Bu da 56. Tümen Komutan Vekili Albay Bekir Sami ve Yüzbaşı Selahattin’in yaptıkları  “Keşke Yunan kazansaydı” diyen hainler ile onun gibilere sessiz kalanlara gelsin

56. Tümen Komutan Vekili Albay Bekir Sami, Alaşehir’de “Yunan ordusu Padişahımızın emriyle geliyor, sakın saygıda kusur etmeyin!” diyerek propaganda yapan 4 hocayı kendi eliyle kurşuna dizdi.

Bekir Sami ve Yüzbaşı Selahattin, Eşme’de Yunan bayraklarıyla karşılandılar.
Gelen atlıları Yunanlı sanıp çocukları koşturduklarını öğrendiler.
Eşme’de Yunan bayrakları dağıtan 4 Rum aile başkanını kaymakamlıkta sorguya çekerek “Küstahça konuştukları için” dördünü de astırdılar.

Ayvalık’ta Yunan ilerlemesine karşı direnen 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Bey, Harbiye Bakanlığı’na gönderdiği şifreli telgrafta “Yunan kuvvetlerine karşı konulmayarak her tarafı açık bırakmayı ve yalnız İstanbul’dan siyasi yollarla çözüm aramayı pek tehlikeli görüyorum” dedi.

Kaynak: Kurtuluş Günlüğü
@GunluguKurtulus

100 yıl öncesinde “Yunan kazansaydı” diyen hain sürüsüne had nasıl bildirilirden,
100 yıl sonra artan “Keşke Yunan kazansaydı” sesleri, ordusuna “eşşek” diyen hain sürüsü ve bütün bu ihanet söz ve hakaretleri onaylarcasına sessiz kalan yetkililer.. Yazıklar olsun!

Fuat Çimen – Facebook

Bu olay İlhan Selcuk’un yazdigi Yüzbaşi Selahattin’in Romanı’nfa yeraliyor. 2 ciltlik toplam 402 sayfadan oluşan roman, Çanakkale, Balkan, 1. Dünya ve Kurtuluş Savaşlarında savaşmış olan Selahattin Yurtoğlu’nun anılarının derlenmesiyle oluşmuştur.

Okunmasını tavsiye ederim.

Çetin Solak – Facebook

Yüzbaşı Selahattin – Yüzbaşı Selahattin’in romanı – İlhan Selçuk

 

 

56. Tümen Komutan Vekili Albay Bekir Sami