Ahmet Kaya’nın mezarında “Tarifi imkansız acılar içindeyim. Gurbette akşam oldu yine rüzgar peşindeyim. Yurdumdan uzak yağmurlar içindeyim” yazıyor. Gazetecilerin Şah’ı, nefes alan herkesle röportaj yapmış olan efsane gazeteci Muammer Elveren’den size hediye..

Ahmet Kaya’nın mezarında
“Tarifi imkansız acılar içindeyim. 
Gurbette akşam oldu yine rüzgar peşindeyim. 
Yurdumdan uzak yağmurlar içindeyim
Akşam oldu, sürgün susuyor
yazıyor..
Gazetecilerin Şah’ı, nefes alan herkesle röportaj yapmış olan efsane gazeteci Muammer Elveren’den size ve Ahmet Kaya sevenlerine…
Aynı zamanda tarihe de NOT düşmektir bu yazının adı…

AHMET KAYA’NIN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ-
Paris’te geçirdiği kalp krizi sonucu 16 Kasım 2000 günü yaşama veda eden protest müzik sanatçısı Ahmet Kaya ile yaşamını yitirmeden bir süre önce görüşmüştüm.
Kaya’nın cenazesi eşi Gülten Kaya ve kızı Melisa’nında hazır bulunduğu bir törenle 18 Kasım 2000 tarihinde Kürt Enstitüsünde Katafalka konduktan sonra Yılmaz Güney’inde Mezarının bulunduğu Paris’teki tarihi Pere Lachaise mezarlığına defnedildi.
Ahmet Kaya’ya, Türkiye’de Marmara mermeri kullanılarak hazırlanan ve üzerinde ‘Hoşçakal Sevgili ülkem’ yazılı ‘Anıt Mezar’ ölümünden 3 yıl sonra törenle açıldı.Mezarı, adeta onun yaşamının bir özeti olarak şekillendirildi.
Doğduğu topraklar, Mezopotamya’nın güneşi, Ege’nin nazar boncuğu, Kastamonu yazmasından bir servi ağacı, içine doğduğu kültürün silueti ile birlikte, dostlarıyla yakmayı özlediği bacağı kırık mangalı, en çok sevdiği insanların insafına bıraktığı şehir İstanbul’un silueti, öksüz bıraktığı enstrümanları mezar taşının üzerine işlendi.
Ayrıca müziğin evrenselliğine inandığı için bağlamasının yanı başına piyanosu da mermer üzerinde yer aldı.
Kardelenli Mermerin üzerinde Ahmet Kaya’nın yıllar önce söylediği
“Tarifi imkansız acılar içindeyim.
Gurbette akşam oldu yine rüzgar peşindeyim.
Yurdumdan uzak yağmurlar içindeyim,
Akşam oldu, sürgün susuyor”
dizeleri kazındı.

Kaynak: Facebook

Ana kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25205989.asp

Muammer Elveren