24 Generalin bizzat katıldığı ‘meşhur ‘Murat Operasyonu’ hatırası.. Herkes kendini bulsun. Genelkurmay, muhabir kabul etmemiş “Temsilci”  veya “Haber Müdürü” düzeyindeki medyayı operasyona götürmüştü

24 Generalin yönettiği Murat Operasyonu.. Medyanın üst düzey müdürlerinin katıldığı tek operasyon

Medyanın üst düzey müdürleri 3 gece dağlarda kalmışlardı.
Genelkurmay tarafından sıcak operasyonun tam ortasına götürülen üst düzey medya yöneticilerine uçakta “Başıma bir şey gelirse veya ölümümden kendim sorumluyum” gibi bir kağıt imzalatılmıştı..
Hey gidi günler hey!

24 Generalin bizzat katıldığı ‘meşhur ‘Murat Operasyonu’ hatırası.. Genelkurmay, muhabir kabul etmemiş “Temsilci”  veya “Haber Müdürü” düzeyindeki medyayı operasyona götürmüştü..

Bunda amaç, terörün gerçeğini medyanın üst düzeyine göstererek, “Terör konusunda tarafsızlık” olmaz demekti..

Bir Orgeneral, 3 Korgeneral, 3 Tümgeneral ve 17 Tuğgeneralin bizzat katılıp, gecelerini de dağda geçirdiği operasyona, toplam 39 bin 500 subay, astsubay ve er katılmıştı..

600 civarındaki teröriste yönelik olarak başlatılan “Murat Operasyonu”na bölgedeki Murat Nehri’nden esinlenerek “Murat” kod adı verildi..

Operasyon ile ilgili o dönemde bilgi veren 3’üncü Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da, operasyonun 10 ayrı ilçeyi kapsayan 400 bin nüfuslu bölgenin kırsal alanında devam ettiğini belirterek, terör örgütünün Kuzey Irak’tan sızdıktan sonra, bu bölgeye geldiğini vurgulamıştı.

Tuğgeneral Kıvrıkoğlu, Palu, Genç, Şenyayla, Kulp, Lice, Hani, Dicle ve Ergani ilçelerini içine alan elips biçimindeki 16 bin kilometrekarelik bölgede yürütülen operasyonlarda, 17 Tugay, 3 Kolordu, 2 Özel Kuvvetler Alayı ve 76 Tabur’un görev yaptığını açıklamıştı.

24 Generalin yönettiği Murat Operasyonu.. Medyanın üst düzey müdürlerinin katıldığı tek operasyon

Fotoğrafta dönemin,
Hürriyet Ankara Temsilcisi Sedat Ergin,
Show TV Haber Müdürü Orhan Can,
Kanal 6 Ankara Temsilcisi Hulki Cevizoğlu,
Star Ankara Temsilcisi Murat Çelik,
Kanal D Ankara Temsilcisi Murat Yetkin,
Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay,
TRT Temsilcisi, TGRT ve İHA temsilcileri, Star TV Ankara Temsilcisi Ümit Aslanbay,
Vatan Gazetesi Ankara temsilcisi Bilal Çetin vs vs ve
dönemin kudretli paşaları Kıvrıkoğlu paşa ile Erol Özkasnak Paşa Bingöl’deki askeri üstün operasyon  bölgesine hareket etmeden önce tüm gazeteciler….