“Sağdaki komutanın ismi Kurmay Albay Hasan Özyurt. Görevi NATO 2. Grup Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı”

Komutan

Sağdaki komutanın ismi Kurmay Albay Hasan Özyurt. Görevi NATO 2. Grup Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı. Kendisi ile bugün tanıştım. Çok mutlu oldum. Balyoz kumpası sonucu Maltepe Askeri Cezaevi ve Hasdal’da 3 yıl hapis yattı, 18 yıl ceza aldı. Kumpas davası çökünce beraat etti ve görevine iade edildi. Şanıyla, şerefiyle üniformasını taşıyor. Tüm dünya denizlerinde Türk bayrağını dalgalandırıyor. Arkadaşları tek tek tutuklanırken, kendisinin de tutuklanacağını bile bile Aden Körfezi’nden İstanbul’a geldi. Tutuklandı da. Bunu da görev bildi. Vatan sağolsun dedi.
Cezaevine atılmadan önce yaptığı savunmasında şunları söyledi:

“Bir çok gemi kaçırma olayını önledim ve çok sayıda deniz haydutunu etkisiz hale getirilmesini sağladım. Son olarak da Libya açıklarında 3 ay süre boyunca Ambargo Harekatı’na iştirak ettim. Bu faaliyetlerin her birinde görev kapsamında kullanmam için şahsıma 3 milyon dolar nakit ödenek tahsis edilmiştir. Bu cümleyi içinde bulunduğumuz bu şartlar çerçevesinde üzülerek söylemek zorunda kalıyorum. Kaçmamı gerektirecek yanlış bir şey yapmış olsaydım o zaman kaçardım. Türk subayı işte böyle yetiştiriliyor. Annem, babam ve diğer büyüklerimden aldığım terbiyenin ana fikri ‘Öleceğini bilsen doğruyu söyleyeceksin, doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayacaksındır’. Ben böyle yaşadım ve yaşayacağım. Aynısını şahsıma bu iftiraları atan ve onlara alet olan kişilere, Türk milletinin huzurunda söylüyorum. Doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayın, Annelerinizi ve babalarınızı utandırmayın. Bir gün başınıza kötü bir şey geldiğinde bu benim başıma neden geldi diye soramayacaksınız bile, çünkü içten içe nedenini bileceksiniz.

ÜZERİMDE YETİM HAKKI VAR
“14 yaşımda Deniz Lisesi’ne girdim. Bu millet o günden bu yana beni yedirdi, giydirdi, yetiştirdi. Yurt içinde ve yurt dışında okullara, kurslara gönderdi, üniforma giydiğim 29 yılın 12-13 senesi sadece eğitimle geçmiştir. Görevdeki eğitimim için yapılan masrafları saymıyorum bile. Kısacası üzerimde kelimenin tam anlamıyla tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Şahsımın uğradığı haksızlıklar bir yana milletin uğradığı bu haksızlık nasıl telafi edilecektir?

Bu millet yetiştirdiği değerleri çöpe atacak kadar zengin midir? Bu iftirayı atanlara sesleniyorum, bana göre suçunuz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemekten dolayı vatana ihanete tam teşebbüstür. Umarım bu suçtan yakalandığınızı ve yargılandığınızı görmeye ömrüm yeter.”
Ömrü yetti de. Kumpası kuranların, cezayı kesenlerin cezaevine girdiğini gördü. Eğer o yetim hakkında benim de payım varsa, benden yana olanlar sana helal olsun komutanım.

Eyüp Serbest

Komutan