Resimdeki gözyaşları!.. Cem Karaca’yı andılar..

RESİMDEKİ GÖZYAŞLARI!…

CEM BABAYI RAHMETLE ANDIK…

Bakırköyümüzün ve ülkemizin en güçlü sesi, İşçinin Tamirci Çırağı, 1 Mayıs’ın Devrmcisi, İhtarname, Dadaloğlu, Islak Islak, Beni Siz Delirttiniz vs, yüzlerce bestesiyle Anadolu Rock’un babası, tiyatrocu, şair, yazar, bestekar, müzisyen, ses sanatçısı, BASAD’ımızın kurucu üyelerinden Cem Karaca’yı 8 Şubat 2018 günü, Karacaahmet mezarlığında vefatının 14’cü yılında özlem ve rahmetle andık.

Bakırköy’den Haluk Saygı ile mezar başına gittik. Sonra hayatında hiç Karaca’yı görmeyen ancak şarkılarını dinleyerek hayran olan ve her yıl mezarlığa gelen Kadir Sarıyar’la Karacaahmetteki Seyid Ahmed deresindeki mezarı başında saat 15.30’da sevenlerince buluştuk. 3 genç de Bağcılar’dan gelmişler. Dualarımızı ettik, rahmetle yaad ettik ve Allah nasip ederse seneye buluşmak üzere sözleştik.

Şimdi iki satır yazmazsam bana eziyet olacak. Bırakın Bakırköyü, Türkiye’nin en önemli söz-müzik adamı. Türk müzik tarihine adını altın harflerle yazdırmış. Hala yapılan dizilerde şarkıları çalınır, vefat yıldönümlerinde televizyonlara çıkıp şöyle böyle dostumdu diyenler ve de siyasiler bir yıl da olsun adına yakışır bir anma yapın.

Cem Karaca bunu bile sağlığında görüp yazdığı Gazal kitabında ne güzel de söylemiş dostlarına değil mi?…

Bir kazma ve bir kürek çalsın
Cenaze marşımı
İstemem çelenk falan filan
Dostlar şayet varsalar da gelmesinler.
Neme lazım, yağmurlu olur hava…
Muhtar Cem Karaca

Genco Sabancı