“Özür mü dediniz?.. İnsanlık suçunun ZAMAN AŞIMI da olmaz, İnsanlık suçunun ÖZRÜ de olmaz”

ÖZÜR MÜ DEDİNİZ?..

İnsanlık suçunun ZAMAN AŞIMI da olmaz,
İnsanlık suçunun ÖZRÜ de olmaz.
Somalı madenciyi tekmeleyen şahıs insanlık suçu işlemiştir. 
Layığını bulana kadar adalet peşini bırakmamalı, en ufak bir merhamet gösterilmemeli, sahte özür gösterilerine de itibar edilmemelidir.

Özür, elde olmayan nedenlerle, anlık öfkelerle, provokasyona karşılık verilme niteliğindeki olaylarla, bir saldırıya direnme sırasında işlenmiş suç ya da kabahatlerle ilgili ise kabullenilebilir.

İnsanlık suçları söz konusu olduğunda, (misal) Netanyahu, Hitler. Mussolini, Saddam, Trump, Blair, Ağca vb. tiplerin dileyeceği özür benim için hiç bir anlam ifade etmez.

Rövanşist olmayalım, affedici olalım, devr-i sabık yaratmayalım gibi “Sevgi pıtırcığı” gösterilerine karnım tok. Hiç bir haklı yönü olmayan eylemlerin, insanlığa kaşı işlenmiş suçların özrü de nedameti de söz konusu değildir.

Bu suçun bir ülkeye, bir topluma ya da tek bir kişiye karşı işlenmiş olması muhtevasını değiştirmez.

Kimse, orada Soma’da yere yıkılmış genç madenciyi, yani onun nezdinde ölen emekçilerin aziz hatıralarını tekmeleyen kişinin özrüne kanmamızı beklememelidir. Bu konuda densizlik ederek, kamunun vicdanını yumuşatmaya çalışan “Vekil özürcüleri” de manen onun yanına yerleştirmelidir.

Zafer Arapkirli