Kiziroğlu Beşiktaş Bey.. Haklılar birleşmedikçe, haksız güçlülerin “yıkılacağı” yoktur

Beşiktaş’ın maçının sonucunun artık pek bir önemi yoktu. Çünkü ondan önemli “Ahlak, erdem, vicdan, adalet” gibi değerler vardı!
Bakın, “Savaş kimin haklı olduğunu değil, kimin güçlü olduğunu gösterir”!
Bu yüzden, “haklı” olan değil “güçlü” olan kazanıyor.
‘Adalet’, ‘Vicdan’ ve ‘Ahlak’ ayaklar altında ezilse de… Samsun’daki Süper Kupa maçından başlayarak, ligin ilk maçına yansıyan “vicdansızlık, adaletsiz ve ahlaksızlık silsilesi” sayesinde yıl boyunca her türlü kepazeliği yaşadı sporseverler.
Bu; aslında, adalet-eşitlik isteyen tüm takımlara karşı “masa üstünden” gösterilen sopaydı.
Eskiden masa altında, karanlık odalarda entrikalar yapılırdı. Ahlaksızlığın ‘Ar damarı’ o kadar çatladı ki gerek duymuyorlar artık gizliliğe.
25 yıllık spor yazarı Fatih Doğan’ın da “Çok rezillik gördüm ama bu sezonki kadar GÖSTERE GÖSTERE, insanların gözüne içine sokulan bir sezon görmedim, yaşamadım! Hakemlerin rezillikleriyle ve başarıiçin her şeyi mubah gören spor adamlarının sayesinde” demesi bu yüzdendir.
Aslında bu rezillik, “Başarı için her şeyi mubah gören spor adamlarının sayesindedir..”! Unutmasınlar ki, “Haklı” olanın değil de “güçlü” olanın kazandığı bir dünyada da “kaynamalar” ve “kalkışmalar” insanın ensesinde boza pişirir maalesef…
Her halk destanlarının arkasında yatan hikâyeler de böyledir. Beşiktaş gibi takımlar da bu yüzden birer ‘Köroğlu’dur, Kiziroğlu’dur… Beşiktaş taraftarının ‘Aldırma Gönül’ şarkısını söylemesinin altında yatan gerçek de budur!
Hukuksuzluğa karşı çıkmak da bir insanlık borcudur. Sahaya çıkmama tavrı da bu yüzden büyük bir tavırdır. Ne diyordu savaş meydanlarının büyük komutanı Cengiz Han;
“Sakın bir çiviyi küçümseme. Bir çivi bir nalı, nal bir atı, at bir komutanı, komutan bir orduyu, ordu koca bir ülkeyi kurtarır.”
Mesela, Potemkin Zırhlısı’ndaki isyanın nedeni de ‘tetikleyici’ bir nedendir. Çünkü, her şey bir tas çorba uğrunadır.
Beşiktaş’ın yaptığı bu tavır da güçlülerin kazandığı “masa savaşlarına” karşı set olmalıdır! Haklılar birleşmedikçe, haksız güçlülerin “yıkılacağı” yoktur.
Haksızlık kime yapılırsa yapılsın haksızlıktır oysa..
Bu hak arama, Dersimspor’a da Fethiyespor’a da, G.Saray’a da, F.Bahçe’ye de hatta geçen sene Video Hakem diye ağlayan Başakşehir’e de lazımdır.

En Kalbi Muhabbetlerimle..

Ben CAN; Orhan Can