“Kız çocuğuna ikinci sınıf insan olduğu doktrini aşılanır. Erkek çocuğuna, Tanrı’dan sonra gelen en güçlü ve her şeyi yapmaya muktedir canlı olduğu öğretilir”

Hakan Denker

Televizyonlarda sinemalarda film ya da dizi öncesi ekrana yaş sınırlaması logoları gelir. +7, +13 falan diye. Şimşek, patlama vs işaretleri vardır. Sebebi evrensel bir ahlak algısı sınırıdır. Henüz izlenen şeyin kurgusal bir hayal olduğunu algılamayacak yaştaki küçük çocukların olumsuz etkilenmesini önleme amacındadır.

Heh işte o evrensel ahlak sınırını koyan zihniyet, aynı yaş sınırı içindeki kız çocuklarını gerdeğe sokmaktan çekinmez, hatta bu konuda fetva verir, okumayı öğrenmeden gönderildiği din kurslarında cihadı öğretir, eğer kız çocuğu ise ikinci sınıf insan olduğu doktrini aşılanır kafasına. Erkek çocuğu ise, ona da Tanrı’dan sonra gelen en güçlü ve her şeyi yapmaya muktedir canlı olduğu öğretilir.

Sonra yıllar geçer ve o zihniyetin hakim olduğu toplumlarda şiddet artar, tecavüz artar, insana olan saygı biter, “öldürmenin” zinhar yasaklandığı kutsal kitabına rağmen, o kitap adına, cennette hurilerle fanfinfon yapmak için öldürmeye başlar.

Sonra tüm bunları engelleyebilecek çağdaş eğitimin kaçınılmaz olduğundan dem vurursun ve biri çıkar der ki; “hee dini öğretmeyelim rakı içsin her şey güzel olcak o zaman diy mi?” der…

Göt sıçmaya yarar, düşünmeye değil…

Hakan Denker