İlk buluşmamız taaa 2002 de.. Karanlık, yağmurlu sokağa bakan; neon lambalı “intenet cafe” yazısının ışığında atmıştım cv’mi..

İlk buluşmamız taaa 2002 de..
Karanlık, yağmurlu sokağa bakan; neon lambalı “intenet cafe” yazısının ışığında atmıştım cv mi…
Evde internet olmadığından 2 saatlik internet parasını verip maillerimi kontrol ederken.
“Sabah 09:00 akşam 21:00 buradayım şu numaradan arayın” yazılı maili yine o neon lambaları altında okudum.

Ufuk Güldemir HABERTURK’ü yeni kurmuştu. İçeride Suicidie Squad gibi bir gazeteci ekibi vardı.
Kendimi, güneş görmeden stüdyo ışığıyla 72 saat yaşayabilen yeraltı gazeteci timinin arasında buldum.
Ufuk Güldemir Joker, Orhan Can kesinlikle Deadshot, Hakan Aygun El Diablo; Tarık Toros az Jonny Frost’di. Atilla Yesilada Slipknot; Deniz Arman ise tam bir Captain Bumerang….

İnternete hevesli genç editordüm o zamanlar. Ben de bir Suicidie Squad olacaktım. Mahallenin akıllı gazetecisi değil çılgın çocuğu olmalıydım.  Sonra araya Akşam ve Sabah Gazeteleri girdi. Oralarda biraz daha Mr. Anderson idim.

Daha sonra; asla unutamacağım Hurriyet.com.tr dönemi geçti. Oguz Guven’in tam desteğiyle. Orası ise tam bir The Avengers idi. Nick Fury kesinlikle Oguz Guven’di. Fatih Çekirge ise Hulk; Captan Amerika Kürşat Özmen , Hawkeyes Kazim Ataer ; Ergin Asyalı inanılmaz çizimleriyle Thor; Sanırım ben de IronMan’e dönüştüm…

Ciner Grubu’nun Haberturk’ü almasıyla tekrar Suicidie Squad takımının evine döndüm. İş ruhumun bir kısmı ne kadar Hürriyet ise (The Avengers) bir yanı da Haberturk (Suicidi Squad) olmuştu.

Ancak burada Buz ve Ateşin Dansı’ndaki gibi bir dünya vardı. Sanırım ben Jon Snow’dum.  Jon Connington, Orhan Asal; Quentyn Martell Denizhan Koçdemir; Arya Stark Gülan Tolan ; Euron Greyjoy Serhat Kaya ; Garlan Tyrell Bahadır Alev ; Asha Greyjoy Ayça Umaç ;

8 yıl “yarın daha iyi neler yapabilirim” dediğim. “Yenilik” rüyalarında koştuğum. Projeler ve öneriler hazırlayıp kabul ettirmeye çalışarak geçti. Sonunda her hikayenin bir bitişi vardır.

Benimle bilgi, emek ve mesai harcayan hayatımda ki tüm gerçek kahramanlara çok teşekkür ederim.

İsimlerini yazamadığım; ya da bir çizgi karakter kahramanına benzetmekten çekindiklerim kusura bakmasın. onlar kalpte…

Kendinizi bir kahramana benzetmek isteyenleri ya da benzettiğim kahramanı beğenmeyenleri yorum kısmına bekliyorum. talepleri üzerine düzeltme ve eklemeler yapacağım 

Abdullah Demir