Bu binaya nasıl yurt izni verdiniz! Çocuklar yandı. Öbür dünyada Allah’a ne diyeceksiniz! Üst kat ahşap, yangın merdiveni kilitli

Yangın merdiveni kilitliymiş

Adana’nın Aladağ ilçesinde ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı yurtta çıkan yangın sonucunda 11’i öğrenci 12 kişi hayatını kaybetti. Bu acı haberden sonra binanın yangın merdiveninin kilitli olduğu iddiası gündeme geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu iddiayı doğruladı.

Habertürk canlı yayınına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkan’ı Hüseyin Sözlü, 12 kişinin hayatını kaybettiği yurtta yangın merdivenlerinin kilitli olduğunu söyledi. Sözlü bazı öğrencilerin cenazelerine yangın merdivenlerinin yanında ulaşıldığını ifade etti.

Sözlü, “Yangın merdivenin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış” ifadesini kullandı.

Sözlü, yangın merdivenlerinin anahtarlarının yangında hayatını kaybeden kadın görevli de olduğunu söyledi.

Çocukların cesetleri yangın merdivenini yanında bulundu

Aynı soruyu NTV canlı yayınında da cevaplayan Sözlü, bunun sorumluları hakkında gereğinin yapılacağını söylerken, hayatını kaybeden çocukların cansız bedenlerinin yangın merdiveninin yanında bulunduğunu açıkladı.

Adana Aladağ ilçesinde bulunan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yangın çıktı. Faciada 11 öğrenci ve 1 gözetmen öldü.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Öğrencilerin hepsi ortaokul talebesi. 11 çocuk ve bir bakıcı hayatını kaybetti” dedi.

Ahşap kaplama yangının hızla yayılmasına neden oldu

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırılırken, yangın kontrole alındı. Yangının hızla yayılmasında binanın ahşap kaplamasından kaynaklandığı belirtildi.

Çıkan yangında ilk belirlemelere göre binanın ikinci ve üçüncü katlarında alevlerin arasında kalan 11’i öğrenci 12 kişi yaşamını yitirdi. Dumandan zehirlenen ve pencerelerden atlamaları sonucu vucutlarında kırıklar olan 22 öğrenci de hastanelerde tedavi altına alındı.

Aladağ Belediye Başkanı’ndan açıklama

Aladağ İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini, üçüncü kat ahşap olduğu için yangının büyüdüğünü söyledi. Ahşap katın yanması ile çatının da tamamen çöktüğü belirtildi.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr ve hurriyet.com.tr

yangn