10 Kasım 09.05 Atatürk Havalimanı.. Faik Kaptan yazdı

 

HER ZAMAN SENİN TARAFINDAYIZ.
Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümünün yad edildiği bugün, yani 10 Kasım 2017 Cuma günü için, ben de ne gibi güzel şeyler yazabilirim diye düşünüyordum.
Biliyorsunuz ilk kez bir kitap yazmaya başladım. Kitap da 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve havalimanı yaşantılarımla ilgili anılar da var. İşte o anıları toplarken Özal’ın hayatından bazı kesitleri de tekrar hatırlamak amacıyla kitaplardan okudum.
Turgut Özal’ın 9 Kasım 1989’da Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yemin ederek TBMM kürsüsünden yaptığı konuşma şu cümlelerle bitiyor:
“CANIM PAHASINA DA OLSA YEMİNİME SADIK KALACAĞIM. TARAFSIZ KALACAĞIMA YEMİN ETTİM, AMA BEN TARAF TUTACAĞIM. NEYİN TARAFINI TUTACAĞIM? ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARININ TARAFINI TUTMAYA DEVAM EDECEĞİM. BU SIMSICAK MİLLETİN, BU GÜÇLÜ ÜLKENİN VE BU BÜYÜK CUMHURİYETİN CUMHURBAŞKANI OLMAK BENİM İÇİN ŞEREFLERİN EN BÜYÜĞÜDÜR.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”
Not:
“ Fotoğrafı bu sabah Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminali gidiş katı gümrüklü salonda ben çektim. Tüm yurtta ve temsilciliklerde olduğu gibi çok anlamlı saygı duruşu oldu. Pasaport kontrolü sonrasında çoğu transit olan yolcular da, ki çoğunluğu yabancıydı, aynı saygıyı gösterdi. Siren sesi bittikten sonra saygı duruşu sonrası içerde yani gümrüklü salonda büyük bir alkış tufanı koptu. İnanın çok duygulandım. Bu arada saygı duruşunda bulunan yolculardan orta yaş üstü ve başında başörtüsü bulunan bur hanımefendi de ellerini açmış bir yandan büyük bir ihtimalle Fatiha suresini okuyordu. Biraz uzağımda olduğu için yetişip çekemedim. Sonuçta bugün Atatürk Havalimanı’nda ATA’mıza layık bir anma yapıldı.
Başta büyük Atatürk ve tüm şehitlerimiz, sizlere şükranlarımızı sunuyoruz.”

Faik Kaptan