Yıl 1912 Marşını söylediler.. Meriç Köyatası yazdı

Bulunduğun lig önemli değil. Doğduğun, büyüdüğün şehrin, semtin takımını tutacaksın. Bizim Karşıyaka’da doğup büyüyen ama başka bir takımı tutanlar eskiden ayıplanırdı. Şimdi de ayıplanıyor ama göç ve nüfus artış nedeniyle sokaklarında İstanbul takımları formalarıyla dolaşanlar da mevcut. 1912 Karşıyaka Derneği yönetimi, her yıl Karşıyaka’nın ve Karşıyaka’nın eski mahalleleri olup da sonradan ayrılan ama orada yaşayanların biz Karşıyakalıyız dediği Çiğli ve Bayraklı ilçelerinde ilköğretim okullarında konferanslar düzenliyor.

Bu konferanslarda çocuklara 1912 yılında kurulan Karşıyaka Spor Kulübünün tarihi anlatılıyor. Çocuklarımıza 1912 Derneğimizin yeşil kırmızı atkıları hediye ediliyor. Bugün, alt yapıdan yetişmiş iki milli basketbolcumuz ile Karşıyaka Uğur Okullarını ziyaret ettiler.

Öğrenciler bizimkilere şahane bir sürpriz hazırlamış. Okul korosu, müzik öğretmenlerinin piyanosu eşliğinde Yıl 1912 Marşını seslendirdiler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum.

Meriç Köyatası

Uğur Okulları Karşıyaka Kampüsünde Karşıyakanın milli basketçileri Egemen Güven ve Berk Uğurlu rüzgarı esti.

1912 Karsıyaka derneğimizin yöneticisi Sayın Vehbi Mogol öğrencilere İlçemiz tarihi ile ilgili çok önemli bilgiler verdi. Öğrencilerin de Dernek yöneticilerine çok güzel sürprizleri vardı. Bizleri okulumuzda çok güzel ağırlayan başta Okul müdürümüz Sayın Orkun Karapostal ve Müzik öğretmeni Sayın Savaş Çinetçi olmak üzere tüm okul çalışanlarına sonsuz teşekkürler.

Noyan Uluğ