Ufak bir tespit ve naçizane bir öneri.. Metin Yener yazdı

Güneşin batışı - Metin Yener

Sevgili dostlarım…
Sıkıntılı süreçten geçtiğimiz bir gerçek ve ne yazık ki; bu süreçten en çok etkilenen kesimlerin başında da gazetecilik mesleği geliyor.
Binlerce gazeteci dostum işsiz ve ne acıdır ki; bu meslektaşlarımın çoğunluğu geçinebilmek için başka işler yapmaya çalışıyorlar. Hem de akla hayale gelmeyecek işler.
Ekmek parası…
Yapacak bir şey yok!..

Bir kesim de var ki; sadece emekli parası ile ile günü kurtarmaya çalışıyorlar. Daha doğrusu kurtaramıyorlar… Ve doğal olarak içe kapanıyor, çevreyle irtibatlarını kesiyorlar. Bir çoğunun hastalıklarla mücadele ettiğini, bir çoğunun ise alkol ve sigaraya sarıldığını da yakından biliyorum.
Önemli bir kesim de var ki…
Deprasyon denen canavarın pençesinde kıvranıyor. Resmen hayattan kopan bu dostlarımıza, elimizden geldiğınce yardım etmek gerekiyor. Hiç bir sey yapamasak bile, arada bir arayıp hatırını sormak, ufak tefek ihtiyaçlarını karşılamak zor olmasa gerek.
Unutmayalım ki; bugün ona, yarın bize…

Önerim mi?
Tüm dostlarım genelde bana güzel sözleri ve temennileri ile müthiş bir enerji veriyorlar. Öyke ki; hic bir zorluk beni yıkamıyor. Bunu sağladığım tek alan ise; fotoğraflar.
Yahu hayata küsmek yerine; etrafınıza daha dikkatli bakmak çok mu zor? Olumsuzluklarla ilgilenmek yerine, güzel olan şeyleri dostlarınızla paylaşsanıza… Hepinizin elinde cep telefonu var; güzel gördüğünüz her şeyi fotoğraflayıp paylaşın.
Şiir yazın, güzel sözler üretin.
Anılarınızı yazıp yeni nesile bırakın…
Kitaplarla konuşun…
Hayvanları izleyin…
Güneşin doğuşunu ve batışını takip edin.
Ay dede ile sohbeti deneyin.
Balkonunuzdaki çiçekle dertleşin…
Evde anne veya babanız varsa, onlara hizmet etmek için uğraş verin. Bugün yarın ayrılacağınızı düşünerek yapın bunu…

Ve şunu hiç unutmayın…
Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez.
O’na sığının…

Geceniz güzel olsun…

Metin Yener

Güneşin batışı – Metin Yener