Turan Dursun, Uğur Mumcu, Necip Haplemitoğlu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy’u da aynı el öldürttü

Bu ülke de inanmıyorum demenin bedeli çok ağırdır …

1934 yılında Sivas’ın Şarkışla İlçesi’ne bağlı Gümüştepe Köyü’nde dünyaya gelen Turan Dursun, müftü olabilmek için ilkokulu dışarıdan bitirdi, ilk olarak köy imamlığı ve medreselerde hocalık yaptı. 1958-1965 yılları arasında Tekirdağ, Gemerek, Türkili, Altındağ ve Sivas’ta müftülük yaptı.
Şeriatın katı kurallarına ters davranışları nedeniyle İslamcı çevrelerde yadırganan Dursun’un Müftülüğü sırasında bu nedenlerle sürgünleri oldu. 1965’te İslam dinini reddettikten sonra Müftülük görevinden ayrıldı.

Dursun 4 Eylül 1990 tarihinde İstanbul Koşuyolu’ndaki evinin yakınlarında teröristler tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Cinayetin ardından Dursun’un kütüphanesinin raflarında duran çok şeyin kaybolduğu anlaşıldı. Yatağının üzerine ise “Kutsal Terör Hizbullah” kitabı bırakılmıştı. Yakınları kitabın Dursun’a ait olmadığını, eve giren kişiler tarafından bir “mesaj” olarak bırakıldığını söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Dursun’un evinde polislerin arama yaptığını doğruladı ancak arama tutanağında kitaplıktan alınanlara ilişkin bilgi yer almadı.
Yazdıkları nedeniyle gericilerin kurşunlarına hedef olan Dursun’un pekçok çalışması da cinayetin ardından evine giren karanlık kişilerce ortadan kaldırıldı
#turandursun