Sabahat Ablay’ı kaybettik.. Hürriyet ve Milliyet Gazetesi’nin Sabahat ablasıydı..

Sabahat Ablamızı kaybettik.

Aramızdaki değerlerden birini daha sonsuzluğa uğurluyoruz. 5 gün önce beyin kanaması teşhisi ile hastaneye kaldırılan Sabahat ablamız, yapılan tüm müdahalelere rağmen aramızdan ayrıldı.

1966 yılında Hürriyet Gazetesinde çalışmaya başlayan Sabahat Ablay, uzun yıllar Hürriyet Ofset’te Muhasebe Müdürlüğü yaptı. 1984 yılında Genel Yayın Yönetmeni rahmetli Çetin Emeç ile birlikte Milliyet Gazetesine geçen Sabahat Ablay, orada da muhasebe müdürü olarak meslek hayatını sürdürdü. Çetin Emeç’in 2 yıl sonra tekrar Hürriyet’e dönmesi ve Sabahat Ablay’ı da yine beraberinde götürme isteği gerçekleşmedi. Zira Sabahat Ablay’ın Milliyet gazetesi’ne içi ısınmış, oradaki yöneticilerin de bizi bırakma istekleri, mesleğini burada sürdürmesine neden olmuştu. Onun anlattığına göre, Çetin Emeç ile Milliyet’e giderken aralarında şöyle bir diyalog geçmişti:

”Çetin beyi çok sever ve sayardım. Milliyet Gazetesine giderken, bana ısrarcı oldu. Oysa Hürriyet’te huzurlu ve rahattım. Arkadaşlarım ve çalışanlar ile sevgi ve saygı çerçevesi içindeydim. Çetin Bey iki kez birlikte gitme konusunu açtı. Son konuşmamızda (Sabahat bak bir daha ısrar etmeyeceğim. Sen bilirsin) dedi. Evde düşündüm ve ertesi gün ”Sizinle beraberim ” deyince Çetin Bey masasından kalkarak elimi sıktı ve ”Hadi bakalım hayırlı olsun” dedi. Milliyet’ten ayrılırken geri dönüş kararını bir kez konuştu”

Sabahat Abla, Milliyet Gazetesi’nde 10 yıl süre ile çalıştı ve oradan emekli oldu. 2 Aralık’ta Hürriyet eski çalışanlarının buluşmasına rahatsızlığına rağmen oğlu Cem ile birlikte gelen Sabahat Ablamız, çalışma arkadaşları ile bir arada olmaktan son derece mutlu olmuştu. Oğlu Cem Ablay’ın söylediğine göre, ”Özlediğim insanları gördüm ya, artık başka bir şey istemem” demişti.

Ablamızın cenazesi 18 Aralık Salı günü Zincirlikuyu camiinde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verilecek.

Nurlar içinde uyusun, mekanı cennet olsun..

Cemil Özyıldırım