Mucize, ben yaptım aynen.. Gerçekten inanılmaz.. Hakan Denker yazdı.. Not: Bu yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda kesin bişi yapacaksınız

MUCİZE, BEN YAPTIM AYNEN…
GERÇEKTEN İNANILMAZ…

2019’un ilk çeyreğinde Wisconsin Üniversitesi mikrobiyoloji bölümü tarafından denenmiş ve sonuç %100 aynen gerçekleşmiş.

Şimdi, 3 kilo doğal inek sütünü alıyosun. Orta ateşte kaynatmaya başlıyosun. Tam kaynamaya başladığında ateşi kısıyosun. Bir tatlı kaşığı karabiberi parmak ucuyla kaşığa vurarak süte serpiştiriyosun. İçinden 50’ye kadar sayıp ardından tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyosun. Süt kabardığında ocağın altını kapatıyosun. Soğumaya bırak. Serçe parmağınla ara ara kontrol et. Parmağın 10’a kadar saydığında hala içinde durabiliyosa kıvama gelmiştir, önceden ufak parçalarla hazırladığın kereviz rendesini süzgeçin içine serpip, süte bandırıyosun. Sakın rendelenmiş kerevizi süt içine atma, rendenin suyu karışmalı sadece.
15 dakika sonra daha tam soğumayan süte bir buçuk yemek kaşığı mahlep, üzüm çekirdeği tozu ve kaya tuzu serpiştiriyorsun.

Kapağı kapat iyice sütün oda sıcaklığına gelmesini bekle. En son sütü buzdolabına kaldır. En az 12 saat dolapta dinlendir. Tüm bunları yaptıktan sonra ertesi gün sütü dolaptan çıkarıp, yavaş yavaş, etrafa sıçratmadan lavaboya döküyosun.

“Ulan bu süt içilir mi? Dalga mı geçiyosun?” diye söylenerek bi sigara yakıp kahveni içerken sakinliyosun.

Bunu yapın, bana küfredeceksiniz yeminle…

Hakan Denker