“Milyonlarca insan elmanın düşüşünü gördü, görüyor. Ancak sadece Newton, ‘Neden?’ diye sordu” Bir silah tüccarından müthiş laf

“Milyonlarca insan elmanın düşüşünü gördü, görüyor. Ancak sadece Newton, ‘Neden?’ diye sordu.”

Bernard Baruch

20. yy’ın en büyük silah tüccarlarından Bernard Baruch

Bernard Mannes Baruch
19 Ağustos 1870 – 20 Haziran 1965), Amerikalı finansçı, borsa spekülatörü, devlet adamı ve siyasi danışman.
İş hayatındaki başarısının ardından, zamanını tamamen ABD başkanları Woodrow Wilson ile Franklin D. Roosevelt’e iktisadi konularda danışmanlık yapmaya adadı.

I. Dünya Savaşı sırasında Başkan Woodrow Wilson’a ulusal güvenlik konusunda danışmanlık yaptı.
Aynı dönemde Savaş Endüstrisi Kurulu’nun (War Industries Board) başkanı oldu.
(Stenografı, o dönem tanınmayan genç Billy Rose’du).
Baruch, Amerikan endüstrisinin tam ölçekli olarak savaş ürünlerine yönelmesinde büyük rol oynadı. Savaşın sonunda Başkan Wilson’la birlikte Paris Barış Konferansında göründü.
Çok sayıda Demokrat kongre üyesini yıllık $1000 tutarında bağışlarla destekledi ve Capitol Hill’de popüler bir figür haline geldi.
Her seçim döneminde çok sayıda Demokrat aday için $100 ila $1000 bağış yaptı.

20. yy’ın en büyük silah tüccarlarından Bernard Baruch

Bernard Mannes Baruch 19 Ağustos 1870’te doğmuş, 20 Haziran 1965’te ölmüştür. Amerikalı finansçı, borsa spekülatörü, ve siyasi danışman olarak bilinir.

20. yüzyılda Almanya’da Siyonist sermayeli silah şirketi Krupp’un yanısıra Amerika’da da diğer bir Siyonist olan Bernard Baruch, kapitalist dünya silah sanayisinin en büyük üretimini elinde tutmaktaydı.

20. yüzyılın en büyük silah tüccarlarından olan Bernard Baruch da, diğer bütün meslektaşları gibi bir Siyonistti. Bernard Baruch 1914’te Amerika’daki 246 silah fabrikasından 243’ünün sahibi olma gibi bir rekoru elinde bulundurmaktaydı. Bu sırada tüm Amerikan ekonomisi hemen hemen Baruch’un kontrolünde sayılabilirdi. Yüzyılın en büyük silah tüccarlarından Yahudi Bernard Baruch 1916’da Başkan Wilson tarafından Milli Savunma Konseyi Danışma Kurulu’na atanmış, daha sonra hayatı boyunca tüm ABD’nin devlet başkanlarının askeri ve ekonomik danışmanlığını yapmıştır.

Baruch 1. Dünya Savaşı esnasında ABD Savaş Endüstrisi Başkanlığı yapmış, aynı zamanda birçok Avrupa ülkesinin silahlanmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Amerika’nın endüstriyel ve ekonomik kaynaklarını savaşa karşı hazırlık amacı ile organize etmiştir.

Bunların yanısıra, İtalya’daki Macedonia Risorta et Veritas mason locasının üstadı İtalyan casusu Siyonist Emanuel Carasso (Emin Karasu) vasıtası ile Arnavut ihtilalcilerine 14 milyon dolarlık silah ve teçhizat yardımı yapmıştır. 2. Dünya Savaşı sırasında da ülkelerin silahlandırılmasında etkin bir rol üstlenmiştir.

Baruch, 1945 senesinde Japonya’ya atılan atom bombasının üretiminden patlatılmasına kadar tüm aşamalarını idare ve finanse etmiştir.

İsrail Devleti’nin kuruluşuna büyük katkılarda bulunmuş ancak bir Siyonist olarak bu devletin kuruluşunu yeterli görmediğini ifade etmiştir.

“Baruch, İsrail’in kurulmasını çözümün yalnızca bir bölümü olarak görüyordu.”

1946’da Birleşmiş Milletler Atom Enerjisi Komisyonu’nun delegesi olarak Amerika’nın nükleer silahlar konusundaki temsilciliğini yapmıştır.
İbranice’de “kutsal” anlamına gelen Baruch ismi, başta iki büyük Dünya Savaşı olmak üzere, 20. yüzyılın daha başka birçok kanlı savaş ve olayın altına imzasını atarak, kendilerince kutsal olan Siyonist ibadetini yerine getirmiştir.
Faydalanılan eser: 
Ana kaynak eser: Garry Allen, None Dare Call It Conspiracy (Hiç kimse buna entrika diyemez) 
Tercümeye edilen eser adı: Gizli Dünya Devleti, Milsan, 2012, Sf. 361-362
Kaynakça
1-) Foreign Relations of United States, 1946
2-) The Universal Jewish Encyclopedia, c.1, sf. 98
3-) Encyclopedia Judaica, c.4, sf. 269
4-) Bernard Baruch, “My Own Story”
5-) Encyclopedia Americana

Kaynak sayfa: www.sadecegercek.net
https://www.sadecegercek.net/2017/10/silah-tuccari-bernard-baruch-kimdir.html