Hiç utanma da yok! SİT alanına ev yap, ceza alınca firar et, “Darısı 80 milyonun başına” diyerek “zulüm” mesajı at..Be adam ne zulmü, mesele senin kaçak Ev..

SİT alanına imara aykırı ev yapacaksın, ceza alıncı da firar edecek ve “Darısı 80 milyonun başına” diyerek “zulüm” mesaj atacaksın. Be adam bu zulüm değil mesele senin EV…

Yazar Sevan Nişanyan firar etti: Darısı 80 milyonun başına

İzmir’in Selçuk İlçesi Şirince Mahallesi’nde imara aykırı ev yapmaktan mahkum olan dil bilimci-yazar Sevan Nişanyan, hükümlü bulunduğu Foça Açık Cezaevi’nden firar etti.
 

 

Yazar Sevan Nişanyan hükümlü bulunduğu Foça Açık Cezaevi’nden firar ederek yurt dışına çıktı. Nişanyan firarını, sosyal medya hesaplarından, “Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına” paylaşımı ile duyurdu.

Firar eden Nişanyan’dan ilk açıklama

Sevan Nişanyan, “Cezaevindeydim, artık değilim. Cezaevine dönmeyi de düşünmüyorum” dedi. Türkiye’de mi yoksa yurtdışında mı olduğu sorusuna ise “Nerede olduğunu ben de bilemiyorum” diye yanıtlayan Nişanyan, firarıyla ilgili olarak ise “Darısı zulüm mağduru olan herkesin başına” dedi.

Ne olmuştu?

Nişanyan Şirince’de SİT alanındaki arazide iki kez mühürlenmesine rağmen ev yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Nişanyan aleyhinde kesinleşen cezalar, mühür bozma ve 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçlarından dokuz ayrı dosyadan oluşuyordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr