Herkesin bilmesi gerekiyor.. Yeni dolandırıcılık yöntemi.. Paraları hüüp alıyorlar

Bir arkadaşımız sizlerle paylaşmam için yeni bir dolandırıcılık yöntemini göndermiş.

Ben sizlerle paylaşıyorum.
Dostlarınızla paylaşarak onlarında haberdar olmasını sağlayabilirsiniz. Gelelim mevzuya olay aynen şöyle;
Durup dururken telefonunuz çalıyor, arayan kişi isminizi ve soy isminizi belirtip sizinle görüşmek istediğini kibar bir dille söylüyor.

Siz de buyurun benim dediğiniz de telefondaki kişi: “Ben Ankara asayiş müdürlüğünden arıyorum, yaka numaram şu diyor ve dün gece sizin kullandığınız hat üzerinden 05xx numaralı astsubaya toplam 9 kere küfürlü, tehditkar mesajlar atıldığını; bu yüzden kullandığınız telefonun savcılık tarafından izlenmeye alınıp, adınıza suç duyurusunda bulunulduğunu acil olarak savcılığa gidip ifade vermeniz gerektiğini” söylüyor.

Siz de; “Böyle bir mesaj atmadığınızı, her hangi bir kişiye asla küfür etmediğinizi” söylüyorsunuz.
Telefondaki tahmini olarak 45-50 yaşlarındaki kişi; “Mecbursunuz, görüşeceksiniz! Şimdi sizi Ankara Savcılığı’na aktarıyorum, hemen 154’ü tuşlayın!” diyor.

Ve siz de kendinizi mecbur gibi hissedip 154’ü tuşluyorsunuz ve asıl olay başlıyor. Telefonunuz yurt dışı aramalarına açılıyor ve faturanıza 5-10 bin liralık bir servis ücreti yansıtılıyor.
Son günlerde bu olay defalarca tekrarlanıyor ve karakollarda yüzlerce kişi bu konu üzerinden şikayette bulunuyorlar.
Bu yazıyı tüm çevrenizle, arkadaşlarınızla paylaşın, bilgilendirin. Sakın ama sakın sizi arayan kimseye itibar edip bir tuşlama yapmayın!

Rasim Aydın

Rasim Aydın