‘El incesi’ nasıl yapılır? Tıklarsanız siz de öğrenirsiniz..

Denizci El İncesi Bir tekneden diğerine veya sahile atılan ucunda kursun bir ağırlığın ceviz ile kaplı olduğu ve sonuçta bir halatın bağlanarak gönderildiği, parekete savlosu gibi incecik bir halat

El incesi cevizi, halatın ucundaki kollar ayrıştırılmadan yapılan, ceviz görünümlü, amacına hizmet edecek yuvarlak bir nesneyi de içine hapsederek yapılan bir düğümdür.

 

El incesi”nin yapılış şekli: 

El incesi…

Bir tekneden kıyıya ya da başka bir gemiye fırlatılacak bir halatın ucunun daha ağır olmasını sağlamak için içine ağır yuvarlak bir nesne hapsedilebilir. Bu durumda ince hafif bir ip kullanılır onun öbür ucuna da asıl amaç için kullanılacak daha ağır ip İp atma bağı ile bağlanır.

İçi taş ya da demir gülleli el incesi cevizi bir kavga ya da yakın döğüş silahı olarak da kullanılabilir.

El incesi cevizinin içine suda batmayan bir nesne hapsederek yüzeye yakın bir balık ağının üst ipinin asılabileceği bir çeşit duba ya da denize düşen bir kişiye atmak için can topu yapılabilir.

Yanyana iki küçük ipek ipten el incesi cevizi kol manşeti olarak kullanılabilir.

Kıymetli taşlar bir el incesi cevizi içinde dikkat çekmeden taşınabilir.
Yakın geçmişte dağcılıkta kaya çatlaklarına sıkıştırarak güvenilir askı noktaları oluşturmak için kullanılırdı.

Eski zamanlarda çok maharet gerektiren zincir ucunda gürz ya da zincir ucunda ateş gibi savurmalı döğüş silahlarının taliminde ip ucunda el incesi cevizi kullanılırdı.