Bu ülke gazoz kapağından çıkmadı. Birilerinin haberi yok galiba. Ünlü gazeteci Cemal Köyük 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Bayram olarak kabul etmeyen zihniyetleri deşifre etti

Bu ülke gazoz kapağından çıkmadı
Birilerinin haberi yok galiba.

30 Ağustos zaferi, Türk Ulusunun ve onun kahraman ordusunun milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, yurdumuzu işgal eden düşman karşısında, güçsüzlüğe kapılmak yerine, “Ya istiklal, ya ölüm” diyerek, kanını son damlasına kadar akıtmak ve onurunu korumak adına gösterdiği eşsiz mücadelenin bir sonucudur.

30 Ağustos zaferi Türk Ulusunun varlığına ve onun bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere en ağır darbenin vurulduğu gündür. Bu zafer aynı zamanda bağımsız, demokratik ve laik bir Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı gündür.

Ulu Önder Atatürk, “… hiç şüphe etmemelidir ki, yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı. Ebedi hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçan şehit ruhları devlet ve Cumhuriyetimiz ebedi muhafızlarıdır” sözleriyle de bu günün anlam ve önemini bir kere daha vurgulamıştır.

Cemal Köyük