Amcanın biri mesaj atmış.. “Murat Ceylan seni sevmiyorum” diye..

Murat Ceylan

Amcanın biri mesaj atmış…
– Murat Ceylan seni sevmiyorum. Diye..
– Neden? dedim..
– Öyle dediler. dedi! Amcaya Öyle demişler!
Bizler bu amca ve bunun gibilerin oy vereceği seçimlerden,nasıl bir sonuç bekliyoruz? Saatlerdir bunu sesli düşünüyorum, bu tartışılmaya açık bir durum! Oysa, o amca bilse ki;

Kazdağlarının maden kartellerine, canım orman ihalecilerine, köylünün ecrimisil tapu haklarını korumalarına,tarihi ve kültürel değerlerine, kıyı koruma yasalarına, köylülerin korunması ve ortak mera haklarının güvence altına alınmasına, doğa koruma alanlarının imara açılmasına karşı direnen, yerel halkı ve yatırımcıları soyan; hırsıza; – ” Sen hırsızsın!” diyebilen, tek şirketin sahibiyim! bizim asla; vatan toprağını, kimseye peşkeş çekmediğimizi, başvuranlara cevap dahi vermediğimizi…Eski köylere yeniden yaşam vererek, binlerce dönüm doğal alanı, ” imar talanına” karşı koruduğumuzu, yaşayanlar, görenler – anlayanlar biliyor.

Neyse, varsın ” Öyle dediler” diyen amcalar, ona öyle dedirtenlerin lafıyla hareket etmeye, devam etsinler. Devam etsinler ki; Bugün üç kuruşa sattıkları ata mirası arazilerinde, yarın kapıcılık için, sıra bekleyecekleri anı yaşasınlar ve bu gerçekleri görsünler… Malum, böylesi cahil zihinlere, böylesi bir son yakışır.

Murat Ceylan