GÖKOVA’DAN KEKOVA’YA MAVİ YOL VE HARİKA BİR REHBER KİTAP.. Meriç Köyatası yazdı

GÖKOVA’DAN KEKOVA’YA… MAVİ YOL VE HARİKA BİR REHBER KİTAP…
Türkiye’mizin kıyılarında her bölgenin kendine has güzelliği var. Her biri cennetten bir köşe.
Denizcilik ve mavi yolculuk bakımından ise Bodrum’da Gökova Körfezi’nde başlayıp Kaş Kekova bölgesine kadar olan bölge ön palana çıkıyor. Dünyanın en iyi mavi yol rotaları arasında yer alıyor.
Türkiye kıyıları için başta rahmetli Sadun Boro olmak üzere yazılmış çok az sayıda rehber kitap var.
Gazeteci ve denizci arkadaşımız Ali Boratav, tüm kıyıları değil, mavi yolculuğun can damarı olan bölge için harika bir kitap hazırladı. Sadece bizim kıyılarımızla sınırlı kalmadı.
Türkiye’ye yakın Yunan Adaları 12 Adaları da kitabın içine kattı.
Her biri ayrı cennet olan 450 koy, bu koylara ait 1300 civarında fotoğraf, haritalar, lokantalar, bölgenin antik dönem tarihine kadar birçok bilgi Sevgili Ali Boratav’ın akıcı kalemiyle anlatılıyor.
Mavi Yolculuğa, çıkmasanız bile, denizci olmasanız bile o dünyayı yaşamak, hissetmek, tatlı hayaller kurmak için bile alınması gereken bir kitap.
Kitap için yazılacak epey övgü var.
Ama bunları burada uzun uzun anlatmak yerine sevgili Ali Boratav’ın şu cümlesini aktarmak sanırım daha güzel olacak. “Elinizde tuttuğunuz bu kitapta, zaten kütüphanemize kazandırılmış ve her amatör denizcinin seyirde elinin altında bulundurması gereken bilgileri yinelemektense, yaşam kültürüne, bölge tarihine, amatör denizcilerin bazen can dostu, bazen öğretmeni olmuş kıyı insanlarına, deniz ve çevre sorunlarına ağırlık vermeyi tercih ettim.”
Kitap esasında yeni çıkmadı. Bir ayı biraz geçti. Ancak öyle bir zamana denk geldi ki, yerel seçimler, yerel seçim sonrası hala devam eden YSK kargaşası nedeniyle güme gitmesin diye, kitap hakkında yazmayı bilerek geciktirdim. Müthiş bir titizlikle, geniş bir kadronun katkısıyla ve çok yoğun bir emekle hazırlanmış bu kitabı dostlarımla paylaşmayı bir görev biliyorum. Kitap denizci dostumuz Turgay Erol’a ait Denizler Kitabevi tarafından yayınlandı. Kitapçılardan istetebileceğiniz gibi www.denizlerkitabevi.com adresinden de temin edebilirsiniz.

Meriç Köyatası