Nice yıllara Güven Polat.. Yılların gazetecisi bir tık daha yaptı

Yaş benim için büyümeyi ya da yaşlanmayı değil tecrübeyi ve yaşanmışlığın ifade eder. Dün itibariyle 50 olduk. 50 rakamı da benim için bir şey ifade etmiyordu ta ki 50 rakkamının yarım asırı ifade ettiğini kavrayıncaya kadar asır bir dönemi ifade ediyor o dönemin yarısını bitirmişiz.

Benim için de tam öyle oldu gazetecilik (iyi yapıldığı zamanları ucundan yakalayan biri olarak) kariyerimi yarım asırlık ömrümde bitirip yeni bir başlangıç yapıyorum.

Artık günümüzde çok daha anlamlı ve değerli olan tarım kariyerime başlıyorum. Kısmet olursa artık ozonu da tek onaran bitki olan ceviz yetiştiriciliği ile kariyerime devam edeceğim. Kariyer diyorum çünkü tarımda da öğrenilecek çok şey var. Parasını vereyim yaptırayım değil Nasıl yapıldığını öğreneyim ben de başkasına öğreteyim felsefesi ile yola çıkıyorum.

Yani bundan sonraki yaşlar kısmet olursa emeklilik günleri değil. Biliyorum hepimizin hayali toprakla uğraşmak onun için öğrendiklerimi de zaman Zaman bu sayfalardan paylaşacağım. Doğum günümde 50 yılın en büyük süprizini yaşadım eşim ve kızım bana süpriz bir doğum günü hazırlamışlar hiç beklemediğim anda kapıda bir çok arkadaşımı görünce çok duygulandım. Sağ olun var olun Allah eksikliğinizi göstermesin.

Kısmetse bundan sonra 51,52,53 diye yaşlar gidecek ama yarım asır kavramı bir kez oluyor daha 50ye varmamış olanlar o günü heyecanla bekleyin. Ve geriye dönüp baktığınızda inşallah ne güzel dolu ve faydalı bir hayatım olmuş diyebilirsiniz ama dediğim gibi durmak yok insan ellisinden sonra edindiği hayat tecrübesi ile çok daha faydalı işler yapacaktır.

Tekrar başta ailem olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.

Güven Polat